Vaření.czReceptyPikantní hrachová polévka

Pikantní hrachová polévka

Na Štědrý večer se dříve vařila hrachová polévka. Pokud nemilujete tu dnešní tradiční rybí polévku, je tento recept určen právě vám.


4.538x
90 min
6×

Ingredience

1 lžíceolej
1 lžičkamajoránka
300 gmrkev
kari
0.5 kelímkuzakysaná smetana
2-3 lžícecitronová šťáva
2000 mlzeleninový vývar
200 gjarní cibulka
300 gžlutý hrách

příloha

2-3 stroužkyčesnek
2 lžíceolej
4 plátkytoastový chléb

podle chuti

sůl

na ozdobu

6 snítekčerstvá majoránka

Postup přípravy

Vývar, hrách a majoránku přivedeme k varu, sebereme vzniklou pěnu a na malém plameni asi 60 minut pod pokličkou vaříme. Uvařený hrách v polévce rozmixujeme. Mrkev oškrábeme, opláchneme a šikmo nakrájíme na kolečka. Cibulky očistíme a nakrájíme na silnější kolečka. Česnek oloupeme a najemno nastrouháme. Toastový chléb nakrájíme na kostičky. Mrkev a cibulku podusíme na rozehřátém oleji, zalijeme hrachovou polévkou a 5 minut provaříme. Vmícháme smetanu, dochutíme solí, kari i citronovou šťávou a prohřejeme. Kostičky chleba smícháme s česnekem a orestujeme na rozpáleném oleji do křupava. Pikantní hrachovou polévku podáváme sypanou kostičkami opečeného chleba a ozdobenou snítkou majoránky.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pikantní hrachová polévka

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena