Pikantní čalamáda

Je doba sklizně a zavařování. Proč si doma nepřipravit třeba právě čalamádu?


3.070x
60 min
1×

Ingredience

14 gsůl
0.2 locet
500 grajče
35 gcukr krupice
1 listbobkový list
4 kuličkynové koření
500 gbílé zelí
2 lžičkyhořčičné semínko
250 gčervená cibule
8 kuličekcelý černý pepř
500 gžluté a červené papriky
7 ksumělé sladidlo (tabletky)
250 gbílá cibule

Postup přípravy

Zeleninu pečlivě omyjeme a očistíme. Z paprik odstraníme semeníky se semínky a pokrájíme je na proužky. Rajčata nakrájíme na plátky. Oloupanou cibuli na kolečka, zelí bez košťálu na nudličky.

Nálev si připravíme svařením 1/2 litru vody s octem, solí a cukrem, přidáme umělé sladidlo, veškeré koření, promícháme a krátce povaříme. Přelijeme přes cedník.

Ve velké míse dobře promícháme zeleninu, naplníme do čistých sklenic a zalijeme horkým nálevem.

Sklenice uzavřeme víčky a při teplotě 85°C sterilujeme 30 minut. Pak je vyjmeme, necháme vychladnout a uskladníme na tmavém, chladném místě.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pikantní čalamáda

Zpět na recept
Druh jídla
Saláty
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena