Pikantní čalamáda

Je doba sklizně a zavařování. Proč si doma nepřipravit třeba právě čalamádu?


3.070x
60 min
1×

Postup přípravy

Zeleninu pečlivě omyjeme a očistíme. Z paprik odstraníme semeníky se semínky a pokrájíme je na proužky. Rajčata nakrájíme na plátky. Oloupanou cibuli na kolečka, zelí bez košťálu na nudličky.

Nálev si připravíme svařením 1/2 litru vody s octem, solí a cukrem, přidáme umělé sladidlo, veškeré koření, promícháme a krátce povaříme. Přelijeme přes cedník.

Ve velké míse dobře promícháme zeleninu, naplníme do čistých sklenic a zalijeme horkým nálevem.

Sklenice uzavřeme víčky a při teplotě 85°C sterilujeme 30 minut. Pak je vyjmeme, necháme vychladnout a uskladníme na tmavém, chladném místě.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pikantní čalamáda

Zpět na recept