Pijácké rizoto

Recept na rizoto při jehož dušení se neobejdeme bez pořádné dávky bůčku a piva.


2.36x
60 min

Ingredience

2 lžíceolej
1 kscibule
40 dkgrýže
2 kschilli paprička
1 ksbobkový list
700 mlsvětlé pivo
8 dkgtvrdý sýr
40 dkgvepřový bůček
1 lžičkamletá sladká paprika

podle chuti

sůl

podle potřeby

vývar z masoxu

Postup přípravy

Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Bůček nakrájíme na kostky. Chilli papričky nakrájíme najemno. Na rozehřátém oleji zpěníme cibuli a osmahneme společně s mletou paprikou, vložíme nakrájený vepřový bůček, osolíme a podlijeme asi polovinou piva. Dusíme, až se šťáva vydusí, přidáme horkou vodu, propláchnutou rýži, bobkový list a pokrájené chilli papričky. Rizoto zalijeme zbytkem piva tak, aby bylo vše potopené. Nestačí-li pivo, dolijeme horkou vodou nebo vývarem z masoxu. Přikryté pijácké rizoto dusíme v troubě asi 20 minut. Hotové pijácké rizoto posypeme nastrouhaným sýrem a podáváme.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Pijácké rizoto

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena