Pestré toasty

Recept na velice rychlé jídlo, kterým nasytíte hladové hosty.


2.91136x
30 min

Ingredience

1 kscibule
1 ksčervená paprika
1 kszelená paprika
100 gtvrdý sýr
200 gmoravské uzené maso

podle chuti

česnek
sůl
kečup
mletý pepř
mletá sladká paprika

podle potřeby

olej
veka

Postup přípravy

Na oleji osmahneme oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme na proužky nakrájené papriky, prolisovaný česnek a kečup. Směs osolíme, okořeníme a dusíme asi 15 minut. Potom vmícháme na proužky nakrájené moravské uzené maso a dusíme tak dlouho, až se tekutina odpaří.

Směs rozdělíme na plátky veky nebo toastového chleba a posypeme je nastrouhaným sýrem. Pestré toasty vložíme do středně vyhřáté trouby a zapékáme, dokud se sýr neroztaví.

Pestré toasty ihned podáváme. Můžeme obměňovat podle fantazie. Jedna z variant je, že na toasty dáme zapéci se žampiony podušenými na kmínu, případně je zapečeme se sýrem a různým kořením.
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pestré toasty

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Česká
K příležitosti
Silvestrovské recepty