Péřové buchty

Nadýchané buchty s marmeládovou čepičkou se podávají teplé.


4.723x
0
3×

Postup přípravy

Do malé misky nalijeme vlažnou vodu, do ní nasypeme droždí a v teple necháme nabobtnat.

V míse smícháme mouku, sůl, prášek do pečiva, jedlou sodu i cukr. Přilijeme kvásek, kyšku i rozehřáté máslo a vypracujeme hladké, vláčné těsto. Mísu přikryjeme potravinářskou fólii a necháme v chladničce 2 hodiny odležet.

Na pomoučeném vále těsto lehce propracujeme a rozválíme na 1cm silný plát. Formičkou nebo skleničkou o průměru 6cm vykrajujeme kolečka. Klademe na plech vyložený pečícím papírem.

V předehřáté troubě pečeme zprudka asi 12 minut na 230 °C.

Po upečení necháme jen krátce vystydnout, potřeme máslem a ozdobíme kopečkem marmelády (jahodová, višňová).


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Péřové buchty

Zpět na recept