Perníčky

Recept na perníčky potřené bílkovou polevou. Těsto je třeba nechat až 2 dny odležet, při přípravě s tím musíme počítat. Dají se hned jíst a nemusí se nechat proležet.


4.636x
45 min
1×

Postup přípravy

Do mísy dáme prosátou hladkou mouku, jedlou sodu, 2 lžíce koření do perníku, 2 lžíce skořice, med, změklou Heru, moučkový cukr, žloutky a 4 celá vejce. Z ingrediencí vypracujeme těsto na perníčky, které necháme 2 dny odležet v chladu.

Z rozváleného těsta vykrajujeme nejrůznější tvary, poklademe je na plech vyložený pečícím papírem a upečeme - na perníčky stačí asi 5 minut.

Během pečení si připravíme polevu. Vyšleháme bílek, moučkový cukr a lžičku škrobu do pěny.

Ihned po upečení potřeme perníčky bílkem. Perníčky můžeme dát hned na stůl, nepotřebují odležet.
user-icon

autor Jméno


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Perníčky

Zpět na recept