Peříčková roláda

Velmi snadno připravená chuťovka podle receptu, který zvládne každý.


4.428x
35 min
5×

Postup přípravy

Vejce vyšleháme společně s cukrem do pěny. Pak přidáme kakao a promícháme. Směs vlijeme na plech vyložený pečícím papírem a v mírně vyhřáté troubě pečeme 10 - 15 minut.

Mezitím si ušleháme smetanu společně se ztužovačem. Někdy do smetany přidávám i nastrouhanou čokoládu. Drobné ovoce (maliny, ostružiny, rybíz) omyjeme a osušíme.

Ještě teplý upečený plát srolujeme a po 3 minutách opět narovnáme. Pomažeme ušlehanou smetanou, poklademe ovocem a znovu zamotáme. Peříčkovou roládu zabalíme do alobalu a necháme v lednici tuhnout alespoň 3 hodiny.

Peříčkovou roládu nakrájíme na plátky a podáváme nejlépe k odpolední kávičce.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Peříčková roláda

Zpět na recept
Druh jídla
Dezerty
Národní kuchyně
Česká