Pepanovo zelí

Z jednoho pekáčku máme celý oběd - zelí, brambory i maso.


4.613x
90 min

Postup přípravy

Maso podle potřeby očistíme a nakrájíme na nudličky. Část prorostlejší slaniny nakrájíme na plátky, zbytek nakrájíme na kostky. Cibule oloupeme a nasekáme nadrobno. Zelí pokrájíme, abychom neměli dlouhé nudličky.

Do hrnce dáme trochu oleje a osmahneme nudličky slaniny a přidáme na kostičky nakrájené maso. Až má maso kůrčičku, vsypeme pokrájenou cibuli. Opět osmahneme a přidáme zelí, osolíme, okořeníme a dusíme doměkka. Občas podlijeme vývarem z kostky, když je potřeba.

Zatím si oloupeme brambory, nakrájíme je na kostky a chvíli předvaříme.
Potom je přidáme do zelí s masem a vše dochutíme vegetou nebo grilovacím kořením. Pepanovo zelí dáme do vymazaného pekáčku, zakryjeme plátky slaniny a asi 20 minut zapečeme.

Upečené zelí ihned podáváme.
user-icon

autor konko


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pepanovo zelí

Zpět na recept