Pepanovo zelí

Z jednoho pekáčku máme celý oběd - zelí, brambory i maso.


4.613x
90 min

Ingredience

750 gbrambory
2 kscibule
250 ganglická slanina
500 mlvývar z kostky
1000 gkysané zelí
500 gvepřová krkovice

podle potřeby

olej
sádlo na vymazání

podle chuti

sůl
vegeta
mletá sladká paprika

Postup přípravy

Maso podle potřeby očistíme a nakrájíme na nudličky. Část prorostlejší slaniny nakrájíme na plátky, zbytek nakrájíme na kostky. Cibule oloupeme a nasekáme nadrobno. Zelí pokrájíme, abychom neměli dlouhé nudličky. Do hrnce dáme trochu oleje a osmahneme nudličky slaniny a přidáme na kostičky nakrájené maso. Až má maso kůrčičku, vsypeme pokrájenou cibuli. Opět osmahneme a přidáme zelí, osolíme, okořeníme a dusíme doměkka. Občas podlijeme vývarem z kostky, když je potřeba. Zatím si oloupeme brambory, nakrájíme je na kostky a chvíli předvaříme. Potom je přidáme do zelí s masem a vše dochutíme vegetou nebo grilovacím kořením. Pepanovo zelí dáme do vymazaného pekáčku, zakryjeme plátky slaniny a asi 20 minut zapečeme. Upečené zelí ihned podáváme.
user-icon

autor konko


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pepanovo zelí

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena