Pepanova fazulajda

Kořeněná fazolová polévka s uzeným masem. Chutná v porcelánové misce třeba s krajícem čerstvého chleba.


4.517x
150 min
1×

Postup přípravy

Přes noc namočenou bílou fazolku dáme vařit spolu s uzeným bůčkem.

Drobně pokrájenou cibuli zpěníme na oleji, zaprášíme moukou a ještě chvíli pražíme. Pak přidáme mletou červenou papriku, sladkou i pálivou, rozetřený česnek, zalijeme trochou vody a po krátkém povaření vlijeme do fazole. Přidáme rajský protlak a polévku ještě dochutíme octem, solí a pepřem. Podle potřeby dolijeme vodou. Pepanovu fazulajdu vaříme až do změknutí fazole i bůčku.

Uvařený bůček vyjmeme a pokrájíme na malé kostky. Ty pak vložíme zpět do polévky.
S čerstvým chlebem je pepanova fazulajda opravdová mňamka.
user-icon

autor konko


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pepanova fazulajda

Zpět na recept