Pepanova polévka

Strejdova polévka z mletého masa, zeleniny a k ní přidáme třeba topinku.


3.79x
45 min
2×

Ingredience

1-2 stroužkyčesnek
2 lžícemáslo
0.5 ksceler
1.5 lvoda
1 ksmrkev
1 kspetržel
1 kostkamasox
100 gstrouhaný sýr
250 gmleté maso
1 ksmalý květák
hrstčerstvý zelený hrášek

podle chuti

sůl
čerstvá petrželka
mletý černý pepř

Postup přípravy

Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na kostky. Ve vodě rozmícháme mleté maso. Rozehřejeme máslo, osmahneme pokrájenou kořenovou zeleninu a prolisovaný česnek, osolíme, opepříme, přilijeme vodu s mletým masem, přidáme na růžičky rozebraný květák, zelený hrášek a přidáme kostku masoxu. Pepanovu polévku vaříme asi půl hodiny. Před podáním nasypeme na porce pepanovy polévky strouhaný sýr a pokrájenou zelenou petrželku. K pepanově polévce přikusujeme topinky nebo ji konzumujeme s osmaženou houskou.
user-icon

autor konko


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pepanova polévka

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Slovenská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena