Chutná sýrová omáčka s kousky cibule s česneku, kterou můžeme podávat s penne rigate. Snadný recept na dobrý oběd nebo večeři.
1 stroužek | česnek |
2 dl | vývar |
1 dl | smetana |
3 ks | šalotka |
podle chuti | |
---|---|
sůl | |
petrželka | |
rozmarýn | |
podle potřeby | |
máslo | |
penne rigate | |
modrý sýr |
Těstoviny uvaříme v osolené vodě. Do kastrůlku dáme rozpustit máslo a orestujeme nakrájenou šalotku a česnek zbavený klíčku. Pak zalijeme vývarem a necháme z poloviny odpařit. Přilijeme smetanu, dáme rozpustit nalámaný sýr a opepříme. Omáčku rozmixujeme a přecedíme. Těstoviny slijeme, necháme okapat a přidáme do kastrůlku k omáčce, aby se suroviny spojily. Přisypeme petrželku a rozmarýn, promícháme, nandáme na talíř a podáváme. Penne se sýrovou omáčkou podáváme jako lehký hlavní chod.
Zdroj: iPrima.cz - Teď vaří šéf!
Videorecept: Báječné domácí těstoviny s pestem a kuřecím masem
Domácí tagliatelle ve smetanové omáčce s kousky kuřecího masa, sušených rajčat a bazalkovým pestem, lehce pikantní a velmi dobré. Recept je trochu náročnější na čas díky přípravě domácích těstovin, ale výsledkem je oběd, na kterém si opravdu pochutnáte.
autor Zdeněk Pohlreich
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena