Rychlý letní recept na těstoviny s omáčkou z drcené tresky, zakysané smetany, citronové šťávy a mletého pepře.
Hodnocení
3.0
/ 5 (4x)
Doba přípravy
10 min
Ingredience
300 g
hustá zakysaná smetana
500 g
těstoviny penne
150 g
drcená uzená treska
podle chuti
sůl
mletý pepř
citronová šťáva
čerstvý kopr
Postup přípravy
Těstoviny uvaříme podle návodu v osolené vodě. Uvařené těstoviny scedíme.
Tresku scedíme od přebytečného oleje, který již nepoužijeme. Maso smícháme s kysanou smetanou, přidáme pepř a citronovou šťávu. Kdo chce, přidá do omáčky nasekaný kopr nebo petrželovou nať. Omáčku dobře promícháme.
Touto studenou omáčkou přelijeme těstoviny. Penne s uzenou treskou a kysanou smetanou ihned podáváme.