Pečený vepřový bůček s kroupovým rizotem

Recept na velmi dobrý marinovaný vepřový bůček s netradiční přílohou z krup a kořenové zeleniny.


3.45x
160 min

Ingredience

100 gčesnek
majoránka
250 gcibule
tymián
sůl, pepř
1 kglibový vepřový bůček bez kosti

příloha

25 gslanina
2 stroužkyčesnek
máslo
pažitka
100 gmrkev
250 gkroupy
50 gšalotka
sůl, pepř
100 gřapíkatý celer
listová petrželka

Postup přípravy

Příprava bůčku:



Bůček opláchneme a zarovnáme na pravidelný tvar, nasolíme, opepříme a potřeme česnekem utřeným se solí, majoránkou a tymiánem. Tak to necháme alespoň 4 hodiny marinovat . Bůček dáme do pekáče na nakrájenou cibuli, přikryjeme alobalem a vložíme do vyhřáté trouby na 70 °C. Pečeme 12 hodin. Poté bůček vyndáme a necháme vychladit. Výpek si schováme na pivní omáčku. Vychladlý bůček nakrájíme na kostky, které opečeme ze všech stran a podáváme.

Příprava kroupového rizota (ingredience na přílohu):



Kroupy si namočíme přes noc do vody. Kroupy z cedíme, dáme vařit do osolené vody. Kroupy vaříme do měkka, poté přecedíme. Na másle opečeme mrkev a řapíkatý celer nakrájené na kostičky, přidáme slaninu a cibuli, nakrájené také na kostičky. Když je zelenina měkká, přidáme kroupy, dochutíme solí a pepřem, přidáme vychlazené máslo, sundáme z plotny, promícháme, přidáme bylinky a podáváme.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pečený vepřový bůček s kroupovým rizotem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena