K pozdnímu létu patří i teplé saláty, kde využijeme nejlépe právě sezonní suroviny. Tento recept si můžete přizpůsobovat podle aktuální nabídky zeleniny.
salát | |
---|---|
sůl | |
5 ks | brambory |
kmín | |
3 ks | mrkev |
koření | |
olivový olej | |
3 ks | červená řepa |
250 g | čerstvý sýr |
1 hrst | zelené bylinky |
list salátu | |
zálivka | |
2 lžíce | med |
2 lžíce | hořčice plnotučná |
citronová šťáva |
Brambory kartáčkem omyjeme, nakrájíme na menší kousky a dáme na plech vyložený pečícím papírem. Přidáme také očištěnou mrkev v celku. Vše pokapeme olivovým olejem, ochutíme kmínem, solí a oblíbeným kořením. Červenou řepu očistíme, ale slupku ponecháme, propíchneme například vidlicí na maso na čtyřech místech, zabalíme do vrstvy pečícího papíru a alobalu a přidáme na plech. Pečeme vše dohromady cca hodinu na 175 °C. Mezitím si nasekáme zelené bylinky a omyjeme zelené listy (zde použita rukola, listy lichořeřišnice a červené řepy, může být i klasický salát, polníček atd.). Také si připravíme zálivku smícháním medu, plnotučné hořčice a pár kapek citronové šťávy. Upečenou nakrájenou zeleninu smícháme se zálivkou a nasekanými bylinkami. Teplý pečený salát servírujeme se zelenými listy salátu a kousky čerstvého sýra. Můžeme přidat i vejce.
Zeleninové saláty: Sáhněte po správných surovinách a dochuťte je na jedničku
Blíží se období, kdy budeme zeleninu čerpat z vlastních zahrádek. Je to také čas salátů a lehkých pokrmů. Jak na to, aby salát chutnal i zasytil?
12 nejoblíbenějších receptů z dýně
Sezóna dýní je po roce zase tady. A kdo by dýně pro svou variabilitu nemiloval? Nejraději připravujeme dýňové polévky, rizoto a pyré, ale i dýňový chléb, muffiny, koláče či kompoty z dýně stojí za zkoušku. Zaručujeme opravdové pochutnání, ať už z našich doporučených receptů vyzkoušíte cokoliv.
autor Markéta v troubě
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena