Pečený losos

Další rybí pochoutka z finské kuchyně. Tentokrát se spoustou zdravé zeleniny a smetanovou omáčkou.


4.537x
45 min
9×

Ingredience

1 špetkasůl
1 kelímeksmetana
0.3 ksceler
1 kspórek
4 ksmrkev
1 kslosos

podle potřeby

olej

Postup přípravy

Očistíme mrkev, nakrájíme ji na drobná kolečka a vložíme do pánve na trochu oleje. Pak přidáme očištěný a na kostičky nakrájený celer a promícháme s mrkví. Zeleninu necháme chvíli podusit a mezitím nadrobno nakrájíme omytý pórek a přidáme do pánve. Když zelenina trochu změkne, vlijeme do ní asi půl deci smetany, osolíme ji a ještě necháme prohřát. Lososa položíme na plech, na který jsme předtím dali papír na pečení. Rybu nemyjeme, protože by ztratila chuť, jenom ji osušíme papírem nebo čistou utěrkou. Lososa můžeme posolit, z pánve na něj nahrneme zeleninu a celou rybu zeleninou rovnoměrně přikryjeme. Pak všechno zalijeme zbylou smetanou, jsou jí asi dvě deci, a tím se vytvoří kolem ryby chutná omáčka. Plech s rybou dáme péct do předehřáté trouby na 200 °C asi na půl hodiny. K pečenému lososu podáváme brambory vařené ve slupce a jednoduchý zeleninový salát.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Pečený losos

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Finská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena