Pečený bažant

Bažanti jsou pokryti plátky slaniny a podáváme je z omáčkou ochucenou rosolem z červeného rybízu.


3.0482x
90 min

Postup přípravy

Bažanty potřeme hustě máslem a napříč přes prsa poklademe plátky slaniny. Bažanty dáme na pekáč vymazaný máslem a asi hodinu je pečeme v troubě doměkka asi na 200 st., během pečení je potíráme vypečenou šťávou. Bažanty potom udržujeme teplé, šťávu z pečení slijeme, zaprášíme moukou a dobře ji osmažíme. Zalijeme vývarem, přidáme rosol a vaříme dokud omáčka nezhoustne. Dochutíme ji, scedíme a podáváme v omáčníku zvlášť. Bažanty podáváme s opečenými brambory a omáčkou.
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pečený bažant

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena