Pečený bažant 2

Prošpikovaní bažanti jsou pečení na zeleninovém základě, do kterého později přimícháme smetanu a víno.


3.0650x
160 min

Postup přípravy

Oškubané, vykuchané a očištěné bažanty prošpikujeme na nudličky nakrájenou slaninou a osolíme. Na oleji si připravíme zeleninový základ z nastrouhané zeleniny s přidáním koření, podlijeme vodou, vložíme připravené bažanty a dáme do dobře vyhřáté trouby upéci doměkka. V průběhu pečení maso přeléváme šťávou. Hotové měkké maso vyjmeme a do zbylého základu vlijeme mléko a smetanu rozmíchanou s moukou a krátce povaříme. Omáčku ochutíme citrónovou šťávou, solí a před dokončením přidáme na plátky nakrájené žampiony, které jsme si předtím podusili na másle. Na závěr zjemníme vínem, necháme přejít varem a podáváme s houskovými knedlíky.
user-icon

autor 100

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Pečený bažant 2

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena