Pečený bažant 2

Prošpikovaní bažanti jsou pečení na zeleninovém základě, do kterého později přimícháme smetanu a víno.


3.0650x
160 min

Postup přípravy

Oškubané, vykuchané a očištěné bažanty prošpikujeme na nudličky nakrájenou slaninou a osolíme. Na oleji si připravíme zeleninový základ z nastrouhané zeleniny s přidáním koření, podlijeme vodou, vložíme připravené bažanty a dáme do dobře vyhřáté trouby upéci doměkka. V průběhu pečení maso přeléváme šťávou. Hotové měkké maso vyjmeme a do zbylého základu vlijeme mléko a smetanu rozmíchanou s moukou a krátce povaříme. Omáčku ochutíme citrónovou šťávou, solí a před dokončením přidáme na plátky nakrájené žampiony, které jsme si předtím podusili na másle. Na závěr zjemníme vínem, necháme přejít varem a podáváme s houskovými knedlíky.
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pečený bažant 2

Zpět na recept