70 g | máslo | |
3-4 větvičky | rozmarýn | |
2 ks | citron | |
2 ks | pstruh | |
4-5 ks | brambory | |
podle potřeby | ||
---|---|---|
100-150 ml | bílé víno | |
olivový olej | ||
hrubá mořská sůl |
Celé brambory řádně očistíme kartáčkem, omyjeme a osušíme. Do každé brambory uděláme tenké zářezy nožem a na paříku uvaříme do poloměkka. Lístečky rozmarýnu jemně usekáme a promícháme se solí, čerstvě mletým pepřem a olejem. Omyté citrony nakrájíme na plátky. Vykuchané pstruhy omyjeme a osušíme. Z obou stran rovněž do kůže uděláme několik zářezů, do kterých naneseme ochucený olej s rozmarýnem. Dutinu břišní osolíme a vyplníme plátky citronu a másla. Poloměkké brambory také potřeme ochuceným olejem, zářezy vyplníme bylinkami a spolu s rybami rozložíme do pekáčku. Pstruhy s bramborami pečeme v předtopené troubě při 200°C, za občasného potírání olejem a podléváním vínem dozlatova. Upečené pstruhy s bramborami rozdělíme na nahřáté talíře, přelijeme vypečenou šťávou, ozdobíme citronem a snítkou bylinek.
Recept na pstruha na cuketě s cibulí krok za krokem
Jemné maso pstruha se skvěle doplňuje s chutí cukety a cibule. Vyzkoušejte tuto kombinaci! Pokrm je lehký, dietní a to po vánočních svátcích jistě přijde vhod. Podrobný FOTORECEPT.
Autor:Jarka Petrová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena