Vaření.czReceptyPečené žemlové knedlíčky

Pečené žemlové knedlíčky

Žemlové knedlíčky pečené v troubě jsou výbornou přílohou k pečené kachně nebo i jiným masům.


4.832x
60 min
3×

Ingredience

3 ksvejce
50-70 gmáslo
150-200 mlmléko
1 ksbílá veka
1 hrstčerstvá petrželka
50 gdětská krupice

podle chuti

sůl

Postup přípravy

Veku nakrájíme na drobné kostičky a omytou petrželovou nať jemně usekáme. Vejce rozklepneme a žloutky oddělíme od bílků. Z bílků se špetkou soli vyšleháme tuhý sníh. Žloutky rozkvedláme s mlékem, osolíme a promícháme s nakrájenou vekou, krupicí a usekanou petrželkou. Do směsi lehce zapracujeme bílkový sníh a vše necháme v chladu asi 20 minut rozležet. Mokrýma rukama tvoříme z žemlové směsi koule-knedlíčky, které klademe na plech vyložený pečícím papírem. Žemlové knedlíčky silně potřeme rozpuštěným máslem a pečeme v troubě předehřáté na 180 °C přibližně 10 - 13 minut. Pečené žemlové knedlíčky podáváme jako přílohu k pečené drůbeži se šťávou, může to být například kachna, husa nebo kuře. Knedlíčky můžeme použít i jako vložku do zeleninových vývarů a polévek.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Pečené žemlové knedlíčky

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena