Pečené zelné závitky

Pečené závitky z nudlového těsta plněné dušeným hlávkovým zelím.


4.526x
75 min
4×

Postup přípravy

Těsto: Mouku vložíme do mísy, přidáme vejce, sůl, vodu, ocet a všechny suroviny řádně zpracujeme v hladké těsto, které necháme zakryté asi 20 minut odpočinout.

Náplň: Zelí očistíme a nakrájíme na jemné nudličky, které spaříme vařící vodou a necháme okapat. Slaninu nakrájíme na malé kostičky. Česnek oloupeme a prolisujeme. Slaninu necháme rozškvařit, vmícháme spařené zelí, česnek, sůl a pepř. Zakryjeme poklicí a dusíme, dokud se tekutina neodpaří. Směs necháme vychladnout.

Odpočaté těsto vyválíme na tenký plát, který potřeme rozpuštěným máslem a poklademe připraveným zelím. Plát těsta s náplní pevně srolujeme v tenký závin, ze kterého odkrajujeme špalíky asi 5 cm dlouhé. Špalíky klademe nastojato na plech vymazaným máslem a pečeme v troubě předtopené na 180 °C přibližně 45 minut. Během pečení občas těsto potíráme máslem.

Plněné zelné závitky podáváme teplé i studené jako pohoštění k pivu nebo vínu.
user-icon

autor Jarka-P


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pečené zelné závitky

Zpět na recept