Pečené zelné závitky

Pečené závitky z nudlového těsta plněné dušeným hlávkovým zelím.


4.526x
75 min
4×

Ingredience

náplň

250 gslanina
2 stroužkyčesnek
800 gbílé hlávkové zelí

podle chuti

sůl
drcený kmín
mletý černý pepř

těsto

1 ksvejce
1 lžíceocet
350 ghladká mouka
150-200 mlvlažná voda

na potření

4 lžícerozpuštěné máslo

podle potřeby

máslo na vymazání

Postup přípravy

Těsto: Mouku vložíme do mísy, přidáme vejce, sůl, vodu, ocet a všechny suroviny řádně zpracujeme v hladké těsto, které necháme zakryté asi 20 minut odpočinout. Náplň: Zelí očistíme a nakrájíme na jemné nudličky, které spaříme vařící vodou a necháme okapat. Slaninu nakrájíme na malé kostičky. Česnek oloupeme a prolisujeme. Slaninu necháme rozškvařit, vmícháme spařené zelí, česnek, sůl a pepř. Zakryjeme poklicí a dusíme, dokud se tekutina neodpaří. Směs necháme vychladnout. Odpočaté těsto vyválíme na tenký plát, který potřeme rozpuštěným máslem a poklademe připraveným zelím. Plát těsta s náplní pevně srolujeme v tenký závin, ze kterého odkrajujeme špalíky asi 5 cm dlouhé. Špalíky klademe nastojato na plech vymazaným máslem a pečeme v troubě předtopené na 180 °C přibližně 45 minut. Během pečení občas těsto potíráme máslem. Plněné zelné závitky podáváme teplé i studené jako pohoštění k pivu nebo vínu.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pečené zelné závitky

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Německá

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena