Pečené roládky plněné masovou směsí

Recept na roládky plněné šunkou a směsí vepřového masa se sýrem, zapečené v pivním těstě.


3.817x
90 min

Postup přípravy

Vepřovou krkovici umeleme a v míse promícháme s nastrouhanými sýry gouda a niva. Směs opepříme, lehce osolíme, ochutíme sušeným drceným tymiánem, propracujeme s vejcem a necháme v chladu odležet. Připravíme si pivní těsto. Z mouky, nastrouhaného ztuženého tuku a piva vypracujeme vláčné těsto, které rozválíme na pomoučněném vále na tenkou placku, kterou rozkrojíme na 4 díly. Každý díl poklademe plátkem šunky, naplníme masovou směsí a svineme do roládky, kterou řádně uzavřeme. Masové roládky přendáme na plech vyložený pečícím papírem, potřeme rozšlehaným vejcem a v troubě předehřáté na 200 °C zapékáme asi 8 - 10 minut. Poté teplotu snížíme na 150 °C a zvolna dopékáme přibližně 30 - 40 minut dozlatova. Pečené plněné roládky podáváme jako hlavní chod s bramborovou kaší a salátem. Můžeme je také servírovat jako teplou chuťovku s pikantními omáčkami a pečivem.


Mleté maso v nejlepší podobě: Recept na skotská vejce krok za krokem


Skotská vejce jsou vejce obalená v mletém mase, strouhance a následně smažená či pečená v troubě. Někdo je zná pod označením pštrosí vejce. Dnes si je připravíme krok za krokem.


Mleté


Co s nasbíranými hřiby? Zkuste houbový olej, slaný koláč nebo sekanou


Divoce rostoucí pravé hřiby sbíráme od července až do října. Málokdy jsou zaměnitelné s jedovatými druhy hub, a tak jejich sběr zvládne každý, stejně tak následné zpracování.


Co


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pečené roládky plněné masovou směsí

Zpět na recept