Vaření.czReceptyPečené zeleninové hranolky

Pečené zeleninové hranolky

Recept na chuťovku ze zeleniny, která se namáčí do marinády a poté peče v troubě.


4.511x
45 min

Ingredience

4 ksbrambory
3 kscuketa
4 ksmrkev

marináda

3 ksvejce
1 lžícenasekaná petrželka
0.3 lžičkymletý bílý pepř
0.5 lžičkymletá sladká paprika

Postup přípravy

Zeleninu (mrkev, brambory, cuketa) podle potřeby očistíme, omyjeme a nakrájíme na hranolky o síle zhruba 1 - 2 centimetry. V misce našleháme bílky (žloutky nebudeme potřebovat) s paprikou, pepřem a nasekanou petrželkou. Ve vzniklé směsi obalujeme zeleninové hranolky, které rovnáme na nevymazaný plech. Zeleninové hranolky upečeme v mírně vyhřáté troubě dokřupava. K hotovým hranolkům se skvěle hodí mírně pálivý kečup.
user-icon

autor lucik

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Pečené zeleninové hranolky

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena