Recept na chuťovku ze zeleniny, která se namáčí do marinády a poté peče v troubě.
Hodnocení
4.5
/ 5 (11x)
Doba přípravy
45 min
Ingredience
4 ks
brambory
3 ks
cuketa
4 ks
mrkev
marináda
3 ks
vejce
1 lžíce
sekaná petržel
0.3 lžičky
mletý bílý pepř
0.5 lžičky
mletá sladká paprika
Postup přípravy
Zeleninu (mrkev, brambory, cuketa) podle potřeby očistíme, omyjeme a nakrájíme na hranolky o síle zhruba 1 - 2 centimetry.
V misce našleháme bílky (žloutky nebudeme potřebovat) s paprikou, pepřem a nasekanou petrželkou. Ve vzniklé směsi obalujeme zeleninové hranolky, které rovnáme na nevymazaný plech.
Zeleninové hranolky upečeme v mírně vyhřáté troubě dokřupava. K hotovým hranolkům se skvěle hodí mírně pálivý kečup.