Pečené plněné lilky

Recept na zapečené lilky plněné jemně pikantní masovou směsí se žampiony a sýrem.


4.517x
60 min
3×

Ingredience

3 stroužkyčesnek
2 kslilek
150-200 gžampiony
2 lžíceolivový olej
0.5 ksmalá cibule
100 gstrouhaný sýr
300-400 gmleté vepřové maso

podle chuti

sůl
mletý černý pepř
mletá pálivá paprika
koření čubrica

Postup přípravy

Nejdříve si připravíme všechny ingredience. Žampiony oloupeme a jemně usekáme. Oloupanou cibuli nakrájíme na jemné kostičky. Česnek sloupneme, prolisujeme, smícháme s olejem a mletou paprikou. Lilky očistíme, podélně rozkrojíme a středy vydlabeme tak, aby po okrajích zůstala dužina asi 1 cm silná. Mističky z lilků osolíme a vytřeme částí ochuceného oleje. Zbývající olej zapracujeme spolu se žampiony, vydlabanou dužinou a usekanou cibulí do mletého masa. Masovou náplň podle chuti osolíme, opepříme a okořeníme čubricou. Lilky vrchovatě naplníme masovou směsí a pečeme při 180 °C přibližně 45 minut. Nakonec lilkové "mističky" posypeme strouhaným sýrem a ještě krátce zapečeme. Pečené plněné lilky výborně chutnají s bramborovou kaší a listovými saláty. Můžeme je ale podávat i s pečivem nebo jen tak.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Pečené plněné lilky

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena