Pečené masové šišky s červenou řepou

Odlehčené masové šišky z mleté vepřové krkovice s červenou řepou a mrkví. Recept na hlavní chod, který podáváme s vařeným bramborem nebo bramborovou kaší.


3.844x
45 min

Postup přípravy

Vepřovou krkovici očistíme, umeleme, osolíme a opepříme. Připravíme si mrkvovou směs. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. Očištěnou mrkev nastrouháme nahrubo. Na rozehřátém másle s olejem necháme zesklovatět cibulku s česnekem. Pak vmícháme mrkev, špetku cukru, soli a pepře a vše restujeme, dokud nebude mrkev měkká (nikoliv však rozvařená). Červenou řepu nastrouháme nahrubo a šťávu vymačkáme.

V míse promícháme mleté maso s řepou a orestovanou mrkví. Hustou masovou směs dochutíme barevným pepřem a bazalkou a ihned zpracujeme mokrýma rukama do tvaru "šišek " o velikosti karbanátku. Šišky klademe na hlubší plech vyložený pečícím papírem, každou potřeme olejem a pečeme v troubě předehřáté na 180 °C přibližně 15 - 20 minut. V polovině pečení maso otočíme. Hotové šišky po vyndání z trouby zakryjeme a necháme ještě 5 - 8 minut odpočinout.

Pečené masové šišky podáváme teplé se zeleninou a bramborem jako hlavní chod. Chutnají i za studena s bazalkovo - česnekovým dipem jako chuťovka.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pečené masové šišky s červenou řepou

Zpět na recept