Pečené kuře na zelí s houbami, zakysanou smetanou a bramborem

Recept na netradičně připravené kuře, které pečeme zároveň s přílohou.


3.45x
90 min

Postup přípravy

Nejprve si osolíme a opepříme kuře. Poté smícháme trochu mleté pálivé papriky s trochou oleje. Touto směsí potřeme celé kuře, nejlépe směs vetřít prsty (čím lépe směs vetřeme, tím lepší bude kůrčička).

Dále si připravíme kysané zelí, vymačkáme z něj přebytečnou šťávu a nakrájíme. K nakrájenému zelí přidáme nakládané houby (množství podle vlastního uvážení) a zakysanou smetanu. Směs dobře promícháme.

Nakrájíme si cibuli na kostičky a na másle jí osmažíme. Takto upravenou cibuli dáme na dno pekáče. Na cibuli vrstvíme směs zelí, hub a zakysané smetany a navrch všeho položíme kuře, které ještě posypeme kmínem.
Brambory oloupeme a položíme kolem kuřete, okořeníme podle chuti.

Kuře na zelí s houbami, zakysanou smetanou a bramborem přikryjeme a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme při 190 °C cca 60 minut, poté pekáč odkryjeme a ještě alespoň 20 - 30 minut dopékáme dozlatova.

Kuře můžeme občas potřít šťávou, která se nám v pekáči tvoří.
user-icon

autor Lauralin


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pečené kuře na zelí s houbami, zakysanou smetanou a bramborem

Zpět na recept