Pečené kuře na pivu

Pečené kuře patří k jednoduchým a zároveň oblíbeným hlavním chodům české kuchyně. Dnes si kuře připravíme na pivu. Velmi jednoduchý recept.


4.460x
75 min
6×

Ingredience

50 mlolej
1 kskuře
1 lžičkasojová omáčka
500 mlsvětlé pivo
1 lžícemletý kmín
1 lžičkakoření na pečené kuře

Postup přípravy

Kuře omyjeme, osušíme a rozčtvrtíme. V malé misce smícháme olej, stejné množství světlého piva, kmín, koření na pečené kuře a sojovou omáčku. Kuře vložíme do pekáče a všechny čtvrtky důkladně potřeme namíchanou směsí. Troubu předehřejeme na 180 °C a kuře dáme péct. Pečeme přibližně hodinu. Během pečení pravidelně poléváme zbylým pivem, dokud nevznikne křupavá kůrka. Pečené kuře na pivu podáváme s rýží.


Zkuste i další recepty na pečené kuře


8 dokonalých receptů na pečené kuře


Jednoduché recepty na oběd, který ocení celá rodina. Pečené kuřátko s masem odpadajícím od kosti a zlatavou křupavou kůrčičkou v osmi různých chuťových variacích.


8


Babiččino kuře na paprice: Vyzkoušejte 6 luxusních receptů


Jemné kuřecí maso, voňavá mletá paprika a lahodná smetana, vždyť kdo by odolal této kombinaci! Jednoduché recepty, které nám připomenou dětství. Slepice či kuře na paprice bylo často tím nejoblíbenějším jídlem, které jsme si mohli přát. Pojďme se společně podívat na pár receptů, které nás do provoněné babiččiny kuchyně ve vzpomínkách vrátí.


Babiččino

user-icon

autor Konvalinka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pečené kuře na pivu

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.