Pečené brambory s česnekovým dresinkem

Recept na pečené brambory s výborným dresinkem z podmáslí, majonézy a medvědího česneku.


3.925x
60 min

Postup přípravy

Rané brambory omyjeme a osušíme. Do každé brambory ostrým nožem uděláme zářezy asi 0,5 cm široké a asi do dvou třetin brambory hluboké. Poté každou bramboru potřeme olejem, osolíme a pečeme v alobalu při 200 °C asi 40 minut doměkka.

Každý kus upečené brambory napíchneme na jehlu, přidáme rajčata nebo jinou oblíbenou zeleninu a vše potřeme chilli-česnekovým olejem a posypeme hrubou solí. Brambory položíme na plech vyložený pečícím papírem a při 220 °C opečeme dozlatova.

Mezitím si připravíme česnekový dresink. Oloupanou šalotku a očištěný medvědí česnek jemně nasekáme. Majonézu rozšleháme s podmáslím do hladké konzistence. Pak vmícháme prolisovaný česnek, šalotku, sůl, pepř a nasekaný medvědí česnek. Česnekový dresink necháme v chladu rozležet.

Pečené brambory rozdělíme na porce, obložíme zeleninou a podáváme s česnekovým dresinkem.
user-icon

autor Jarka-P


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pečené brambory s česnekovým dresinkem

Zpět na recept