Pečené brambory s česnekovým dresinkem

Recept na pečené brambory s výborným dresinkem z podmáslí, majonézy a medvědího česneku.


3.925x
60 min

Ingredience

500 grané brambory

dresink

1 stroužekčesnek
200 gmajonéza
150 mlpodmáslí
1 ksšalotka
1.5 hrstěčerstvý medvědí česnek

podle chuti

sůl
rajče
mletý černý pepř

na potření

olivový olej
chilli-česnekový olej

Postup přípravy

Rané brambory omyjeme a osušíme. Do každé brambory ostrým nožem uděláme zářezy asi 0,5 cm široké a asi do dvou třetin brambory hluboké. Poté každou bramboru potřeme olejem, osolíme a pečeme v alobalu při 200 °C asi 40 minut doměkka.

Každý kus upečené brambory napíchneme na jehlu, přidáme rajčata nebo jinou oblíbenou zeleninu a vše potřeme chilli-česnekovým olejem a posypeme hrubou solí. Brambory položíme na plech vyložený pečícím papírem a při 220 °C opečeme dozlatova.

Mezitím si připravíme česnekový dresink. Oloupanou šalotku a očištěný medvědí česnek jemně nasekáme. Majonézu rozšleháme s podmáslím do hladké konzistence. Pak vmícháme prolisovaný česnek, šalotku, sůl, pepř a nasekaný medvědí česnek. Česnekový dresink necháme v chladu rozležet.

Pečené brambory rozdělíme na porce, obložíme zeleninou a podáváme s česnekovým dresinkem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pečené brambory s česnekovým dresinkem

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena