Pečenáče z makrely

Oblíbené pečenáče si můžeme připravit i doma.


2.9100x
75 min

Postup přípravy

Nejprve si připravíme ryby. Makrely vykucháme, zbavíme hlav a osolíme. Případně je můžeme vykostit a nafiletovat. Makrely osolíme a obalíme v mouce. Necháme je asi 1 hodinu oschnout.

Během hodiny si připravíme marinádu. Mrkev, petržel, celer a cibuli očistíme a nakrájíme na plátky. Zeleninu (kromě cibule) vložíme spolu s kořením do vody a uvaříme doměkka. Zatím si důkladně očistíme citron, nakrájíme jej na plátky a z těch vyjmeme pecky. Před koncem vaření vsypeme cibuli, citron a ocet s vínem. Základ jen krátce provaříme a necháme vychladnout.

Oschlé makrely obalíme v lehce našlehaných bílcích a ihned je z obou stran smažíme v rozpáleném oleji. Pak je necháme vychladit.

Smažené a studené makrely naskládáme do vhodné nádoby a zalijeme marinádou. Je důležité, aby byly ryby úplně ponořeny. Zbylou marinádu nevyléváme. Ryby budou časem potřebovat dolít marinádou, takže ji uchováme v lednici.

Takto připravené pečenáče z makrel necháme 1 den uležet v teple. Pak je uložíme do lednice nebo jinam do chladu. Pečenáče by se měly marinovat alespoň 24 hodin.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pečenáče z makrely

Zpět na recept