Pečenáče z makrely

Oblíbené pečenáče si můžeme připravit i doma.


2.9100x
75 min

Ingredience

4 ksmakrela
olej na smažení

podle chuti

sůl

marináda

750 mlocet
1 kscibule
0.3 ksceler
1.2 lvoda
1 kscitron
2 ksmrkev
1 kspetržel
1 ksbobkový list
3 kuličkynové koření
3 dlčervené víno
5 kuličekcelý černý pepř

na obalení

5 ksbílek
150 ghladká mouka

Postup přípravy

Nejprve si připravíme ryby. Makrely vykucháme, zbavíme hlav a osolíme. Případně je můžeme vykostit a nafiletovat. Makrely osolíme a obalíme v mouce. Necháme je asi 1 hodinu oschnout. Během hodiny si připravíme marinádu. Mrkev, petržel, celer a cibuli očistíme a nakrájíme na plátky. Zeleninu (kromě cibule) vložíme spolu s kořením do vody a uvaříme doměkka. Zatím si důkladně očistíme citron, nakrájíme jej na plátky a z těch vyjmeme pecky. Před koncem vaření vsypeme cibuli, citron a ocet s vínem. Základ jen krátce provaříme a necháme vychladnout. Oschlé makrely obalíme v lehce našlehaných bílcích a ihned je z obou stran smažíme v rozpáleném oleji. Pak je necháme vychladit. Smažené a studené makrely naskládáme do vhodné nádoby a zalijeme marinádou. Je důležité, aby byly ryby úplně ponořeny. Zbylou marinádu nevyléváme. Ryby budou časem potřebovat dolít marinádou, takže ji uchováme v lednici. Takto připravené pečenáče z makrel necháme 1 den uležet v teple. Pak je uložíme do lednice nebo jinam do chladu. Pečenáče by se měly marinovat alespoň 24 hodin.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Pečenáče z makrely

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena