Pečená rajčata s cuketou a sýrem feta

Recept na lehký a chuťově skvělý letní oběd z rajčat, cukety, sýra feta a čerstvých bylinek. Jako příloha postačí plátek opečeného bílého chleba.


4.25x
60 min
1×

Postup přípravy

Rajčata a cuketu omyjeme, rajčata zbavíme zelených částí, z cukety odkrojíme konce a obojí nakrájíme na pár milimetrů hrubá kolečka. Česnek oloupeme a necháme v celku. Snítky tymiánu opláchneme a osušíme.

Plech vymažeme olejem a na něj střídavě klademe plátky cukety a rajčat. Na zeleninu dáme celé snítky tymiánu a celé stroužky česneku.

Směs posypeme na kostky nakrájeným sýrem feta, hrubou solí a čerstvě mletým barevným pepřem. Nakonec zakápneme citronovou šťávou a zbylým olivovým olejem.

Plech se zeleninou, bylinkami a sýrem feta vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme cca 40 minut. Ke konci pečení zapneme funkci gril, aby byl výsledný pokrm krásně zlatavý.

Pečená rajčata s cuketou a sýrem podáváme ihned po přípravě s opečeným plátkem bílého chleba. V horkých dnech bohatě postačí jako lehký oběd či večeře.

Rajčata v receptech

user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pečená rajčata s cuketou a sýrem feta

Zpět na recept