Zapečená rajčata s bylinkovou rýží

Vegetariánský recept na plněná a zapečená rajčata, která podáváme jako lehký oběd či večeři.


5.01x
45 min

Ingredience

4 ksrajčata
2 ksmrkev
1 ksšalotka
3 lžíceolivový olej
0.5 lžičkydrcený kmín
2 lžícerajský protlak
200 gvařená rýže
1 svazekčerstvé bylinky (bazalka, tymián, oregano)

podle chuti

sůl
chilli paprička
mletý pepř

podle potřeby

zeleninový vývar

Postup přípravy

Velká a pevná rajčata omyjeme, osušíme, podélně rozřízneme a vyndáme dužinu. Mrkev očistíme a nastrouháme na hrubo. Šalotku oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky, bylinky nasekáme.

Na dvou lžících oleje zpěníme nasekanou šalotku, přidáme dužinu z rajčat, nastrouhanou mrkev a chvíli podusíme. Pak k zelenině vmícháme vařenou rýži, bylinky, protlak a směs ochutíme kmínem, solí a pepřem. Podle chuti můžeme přidat i nadrobno nasekanou chilli papričku, pokud máme rádi pikantní.

Vydlabaná rajčata naplníme rýžovou směsí, rozložíme do vymazané zapékací misky, obložíme zbytkem rýže, zalijeme troškou vývaru a při teplotě 180 °C pečeme, až se rajčata rozpečou.

Rajčata plněná bylinkovou rýží podáváme jako lehký a zdravý hlavní chod.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zapečená rajčata s bylinkovou rýží

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Ostatní