Pečená paprika plněná masovou náplní

Recept na velmi chutné plněné papriky s vůní a chutí uzené papriky.


2.719x
45 min

Ingredience

3 lžíceslunečnicový olej
8 kszelené paprikové lusky

náplň

3 stroužkyčesnek
1 ksvejce
1 ksvčerejší žemle
1 lžičkamletá sladká uzená paprika
500 gmleté vepřové plecko

podle chuti

sůl
čerstvě mletý černý pepř
sušená majoránka

podle potřeby

strouhanka

příloha

600 gbrambory

Postup přípravy

Mleté vepřové plecko dáme do mísy, osolíme, okořeníme čerstvě mletým černým pepřem, mletou sladkou uzenou paprikou a sušenou drcenou majoránkou. Dále přidáme ve vodě namočenou a dobře vyždímanou včerejší žemli, vejce a prolisovaný česnek. Všechno spolu dobře promícháme a zahustíme podle potřeby strouhankou. Masovou směs necháme chvíli v chladu odpočinout.

Brambory očistíme, pokrájíme na čtvrtky a necháme ve studené vodě, aby se vyplavil přebytečný škrob. Zelené papriky zbavíme jádřince, žilek a semínek, omyjeme a necháme dobře odkapat od vody. Papriky naplníme masovou směsí, vložíme do pekáče a dokola poklademe brambory, které jsme předtím scedili, nechali odkapat od vody a utřeli do sucha v kuchyňské utěrce.

Papriky i brambory přelijeme olejem a všechno spolu pečeme asi 30 minut v troubě vyhřáté na 180 °C. Upečené plněné papriky přeložíme na talíř a poté obložíme upečenými bramborami.

Pečené papriky plněné masovou náplní s uzenou mletou paprikou servírujeme horké s nakládanými domácími sladkokyselými okurkami.

Jde o velmi chutné podzimní jídlo. Papriky jsou na povrchu upečené pěkně do hněda a masová náplň je uvnitř nádherně voňavá po česneku, použitém kořením a uzené paprice, která mu dodává specifickou příjemnou uzenou chuť. Výhodou je jednoduchá příprava a také to, že se všechno upeče společně. Paprika výborně chutná i za studena s dobrým domácím chlebem.
user-icon

autor Libchen


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pečená paprika plněná masovou náplní

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Maďarská