Troubu předehřejeme na 200 °C.
Velkou zapékací mísu vytřeme trochou olivového oleje. Fenykl, červené cibule a rajčata nakrájíme na klínky, lilek a cukety na silné plátky. Papriky zbavíme semen a nakrájíme na kousky. Zeleninu upravíme do zapékací misky a zapícháme do ní stroužky česneku a snítky rozmarýny. Povrch pokapeme zbývajícím olivovým olejem a opepříme.
Zeleninu pečeme v předehřáté troubě 10 minut, zapékací misku vyjmeme a zeleninu naběračkou s otvory obrátíme. Misku vrátíme do trouby a zeleninu pečeme ještě 10 - 15 minut. Všechny druhy zeleniny musejí být křehké, světlá zelenina by se měla zbarvit dozlatova.
Pečenou zeleninu podáváme přímo v zapékací misce nebo ji upravíme do nahřáté mísy. Pečenou letní zeleninu podáváme s křupavým bílým pečivem.
Zdroj:
Nízkotučné pokrmy
, edice
100 nejlepších receptů