Pečená letní zelenina

Tuto vynikající barevnou směs zeleniny z oblasti Středomoří můžete předkládat jako letní oběd. Pečením se zvýrazní plná, nasládlá chuť paprik, lilků, cuket a cibule.


3.2134x
45 min
1×

Postup přípravy

Troubu předehřejeme na 200 °C.

Velkou zapékací mísu vytřeme trochou olivového oleje. Fenykl, červené cibule a rajčata nakrájíme na klínky, lilek a cukety na silné plátky. Papriky zbavíme semen a nakrájíme na kousky. Zeleninu upravíme do zapékací misky a zapícháme do ní stroužky česneku a snítky rozmarýny. Povrch pokapeme zbývajícím olivovým olejem a opepříme.

Zeleninu pečeme v předehřáté troubě 10 minut, zapékací misku vyjmeme a zeleninu naběračkou s otvory obrátíme. Misku vrátíme do trouby a zeleninu pečeme ještě 10 - 15 minut. Všechny druhy zeleniny musejí být křehké, světlá zelenina by se měla zbarvit dozlatova.

Pečenou zeleninu podáváme přímo v zapékací misce nebo ji upravíme do nahřáté mísy. Pečenou letní zeleninu podáváme s křupavým bílým pečivem.

Zdroj: Nízkotučné pokrmy
, edice 100 nejlepších receptů


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pečená letní zelenina

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká