Pečená krůta nadivoko s jablky

Krůtí maso je velmi chutné a v období svátků našimi hosty žádané. Proč nepřipravit krůtu podle jednoduchého receptu?


3.2131x
120 min
3×

Postup přípravy

Krůtu dobře očistíme a omyjeme vlažnou vodou. Jablka očistíme, zbavíme jádřinců a nakrájíme je na kousky. Slaninu nakrájíme na kostičky a smícháme s jablky.

Vnitřek krůty vyložíme pokrájenými jablky. Maso osolíme, posypeme kořením na divoká masa a vložíme do hlubokého pekáčku s poklicí. Trochu podlijeme olejem a pečeme.

Průběžně maso přeléváme vypékající se šťávou, podléváme černým pivem. Před dopečením obložíme krůtu slaninou.

Krůtu nadivoko s jablky pečeme maximálně 2 hodiny - podle velikosti krůty.

Hotovou pečenou krůtu nadivoko s jablky podáváme s houskovým knedlíkem a sladkokyselým zelím.
user-icon

autor Stáňa


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pečená krůta nadivoko s jablky

Zpět na recept