Recept na měkoučké pečené kančí maso s chutí česneku a dušenými kapustičkami se šunkou.
Hodnocení
4.6
/ 5 (14x)
Doba přípravy
120 min
Ingredience
Ostatní
Česnek4 stroužky
Máslo2 lžíce
Cibule2 ks
Kančí plec800 g
Příloha
Česnek2 stroužky
Máslo1 lžíce
Šunka100 g
Brambor1 ks
Růžičková kapusta500 g
Podle chuti
Sůl
Drcený kmín
Mletý černý pepř
Podle potřeby
Vývar
Sádlo
Na obalení
Hladká mouka
Postup přípravy
Kančí plec odblaníme, očistíme, osolíme a opepříme.
Oloupanou cibuli nakrájíme nahrubo a očištěný česnek na plátky.
Celé maso zprudka opečeme na sádle ze všech stran dorůžova a přendáme do pekáče.
Na výpeku necháme zesklovatět cibuli s česnekem a vše přendáme k masu.
Maso podlijeme vývarem, zakryjeme a pečeme asi při 180 °C za občasného přelévání vypečenou šťávou doměkka.
Měkké maso vyjmeme, nakrájíme na plátky a uchováme na teple.
Vypečenou šťávu přecedíme přes síto a zahustíme máslem obaleným v hladké mouce. Omáčku krátce povaříme.
Mezi pečením masa si připravíme růžičkovou kapustičku. Syrovou oloupanou bramboru nastrouháme nahrubo. Kapustičky očistíme a nakrájíme na čtvrtiny. Česnek prolisujeme a šunku nakrájíme nadrobno.
Nastrouhanou bramboru a šunku krátce orestujeme na rozpuštěném másle, pak vmícháme česnek a kapustičky, vše podlijeme vývarem, ochutíme solí a drceným kmínem a zvolna podusíme doměkka.
Pečenou kančí plec rozdělíme na porce, obložíme kapustičkami a přelijeme omáčkou. Vhodnou přílohou jsou brambory nebo bramborový knedlík.