Pečená kachna s jablky

Tradiční česká kachna pečená trochu jinak. S jablky, mrkví, rajčaty a vínem.


3.1727x
160 min

Postup přípravy

Kachnu prohlídneme, jestli je dobře očištěná, případné nečistoty odstraníme. Očištěnou kachnu vložíme do vody a zhruba 45 minut ji necháme vařit. Uvařenou kachnu vyjmeme z vody, necháme ji okapat a trochu vychladnout. Pak ji vykostíme a nakrájíme na plátky. Plátky masa osolíme, opepříme a jemně posypeme solamylem. Na pekáči si rozpálíme sádlo, kachní plátky do něj vložíme a opečeme dozlatova. Nakrájíme si mrkev na kolečka, oloupaná rajčata na plátky a vypeckovaná jablka na čtvrtky. Vše přidáme k plátkům masa. Také přidáme badyán, cukr a vše zalijeme vínem. Pekáč zakryjeme, vložíme do trouby a dusíme doměkka. Před podáváním přelijeme pečenou kachnu s jablky šťávou z výpeku. Podáváme s rýží nebo pečivem. Foto: Profimedia.cz
user-icon

autor Vilienka

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Pečená kachna s jablky

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena