Kachnu prohlídneme, jestli je dobře očištěná, případné nečistoty odstraníme.
Očištěnou kachnu vložíme do vody a zhruba 45 minut ji necháme vařit. Uvařenou kachnu vyjmeme z vody, necháme ji okapat a trochu vychladnout. Pak ji vykostíme a nakrájíme na plátky.
Plátky masa osolíme, opepříme a jemně posypeme solamylem. Na pekáči si rozpálíme sádlo, kachní plátky do něj vložíme a opečeme dozlatova.
Nakrájíme si mrkev na kolečka, oloupaná rajčata na plátky a vypeckovaná jablka na čtvrtky. Vše přidáme k plátkům masa. Také přidáme badyán, cukr a vše zalijeme vínem. Pekáč zakryjeme, vložíme do trouby a dusíme doměkka.
Před podáváním přelijeme pečenou kachnu s jablky šťávou z výpeku. Podáváme s rýží nebo pečivem.
Foto:
Profimedia.cz