Pečená kachna s jablky

Tradiční česká kachna pečená trochu jinak. S jablky, mrkví, rajčaty a vínem.


3.1727x
160 min

Postup přípravy

Kachnu prohlídneme, jestli je dobře očištěná, případné nečistoty odstraníme.

Očištěnou kachnu vložíme do vody a zhruba 45 minut ji necháme vařit. Uvařenou kachnu vyjmeme z vody, necháme ji okapat a trochu vychladnout. Pak ji vykostíme a nakrájíme na plátky.

Plátky masa osolíme, opepříme a jemně posypeme solamylem. Na pekáči si rozpálíme sádlo, kachní plátky do něj vložíme a opečeme dozlatova.

Nakrájíme si mrkev na kolečka, oloupaná rajčata na plátky a vypeckovaná jablka na čtvrtky. Vše přidáme k plátkům masa. Také přidáme badyán, cukr a vše zalijeme vínem. Pekáč zakryjeme, vložíme do trouby a dusíme doměkka.

Před podáváním přelijeme pečenou kachnu s jablky šťávou z výpeku. Podáváme s rýží nebo pečivem.

Foto: Profimedia.cz

Co tak ke kachničce domácí knedlík? Víc v našem videu zde

user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pečená kachna s jablky

Zpět na recept