Pečená jehněčí kýta

Jemné a lahodné jehněčí maso, které je netradičně upečené se zeleninou, dýněmi a spoustou koření.


2.9954x
120 min

Postup přípravy

Kýtu očistíme, zbavíme ji přebytečného tuku a případně vykostíme. Zkrátí se tak doba pečení. Maso osolíme a posypeme plátky česneku, lístky rozmarýnu a tymiánu. Vložíme do pekáčku, přidáme nakrájenou cibuli, přiklopíme poklicí a dáme péci do trouby rozehřáté na 160 st. V průběhu pečení maso přeléváme výpekem. Než je kýta hotová, oloupeme zeleninu, mimo dýně a vše nakrájíme na větší kusy. Když je maso poloměkké, přidáme k němu zeleninu a ještě zhruba čtvrt hodiny dusíme pod poklicí. Poté ji sundáme, snížíme teplotu asi tak na 150st. A pečeme, až je maso a zelenina měkké a pečeně má jemně zlatou barvu.
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pečená jehněčí kýta

Zpět na recept