Pečená husa s kukuřicí

Klasicky pečená husa ovšem plněná vařenou kukuřicí a játry.


3.1187x
120 min
1×

Ingredience

1 ksdomácí husa

nádivka

1 paličkačesnek
4 ksvejce
1 lžícemajoránka
2 lžícerostlinný olej
1 lžícemletá sladká paprika
1 balíčekkoření na steaky
1 kgpalice zralé kukuřice
husí játra

Postup přípravy

Vykuchanou husu omyjeme, osušíme a lehce osolíme. Játra očistíme, omyjeme, osušíme a odložíme do chladu. Česnek oloupeme a nasekáme nadrobno.

Palice zralé ale ještě mléčné kukuřice vaříme ve slané vodě asi 40 minut. pak je necháme vychladnout a zrníčka vyloupeme.

Smícháme kukuřici, vejce, majoránku, česnek, mletou papriku, rostlinný olej a koření na steaky. Směsí husu naplníme pevnou hmotou nádivky a zašijeme. Zbytkem tekuté části ji vydatně potřeme a necháme v lednici asi 1 hodinu uležet.

Troubu předehřejeme na 200°C. Husu pečeme v keramickém glazurovaném pekáči s víkem. Podléváme jenom vodou. Asi po hodině pečení začneme husu přelévat výpekem. Podle velikosti kontrolujeme stav prsních svalů propíchnutím.Pokud šťáva již není krvavá, zvedneme víko a necháme na huse vypéct kůrčičku.

Z husy odstranímem šití, naporcujeme a podáváme.
user-icon

autor doktor no


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pečená husa s kukuřicí

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Maďarská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena