Pečená husa s kukuřicí

Klasicky pečená husa ovšem plněná vařenou kukuřicí a játry.


3.1187x
120 min
1×

Postup přípravy

Vykuchanou husu omyjeme, osušíme a lehce osolíme. Játra očistíme, omyjeme, osušíme a odložíme do chladu. Česnek oloupeme a nasekáme nadrobno.

Palice zralé ale ještě mléčné kukuřice vaříme ve slané vodě asi 40 minut. pak je necháme vychladnout a zrníčka vyloupeme.

Smícháme kukuřici, vejce, majoránku, česnek, mletou papriku, rostlinný olej a koření na steaky. Směsí husu naplníme pevnou hmotou nádivky a zašijeme. Zbytkem tekuté části ji vydatně potřeme a necháme v lednici asi 1 hodinu uležet.

Troubu předehřejeme na 200°C. Husu pečeme v keramickém glazurovaném pekáči s víkem. Podléváme jenom vodou. Asi po hodině pečení začneme husu přelévat výpekem. Podle velikosti kontrolujeme stav prsních svalů propíchnutím.Pokud šťáva již není krvavá, zvedneme víko a necháme na huse vypéct kůrčičku.

Z husy odstranímem šití, naporcujeme a podáváme.
user-icon

autor doktor no


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pečená husa s kukuřicí

Zpět na recept