Pečená bůčková rolka

Recept na pečenou vepřovou rolku s chutí česneku a šalvěje. Plníme jarní cibulkou.


4.311x
120 min
2×

Ingredience

6-8 stroužkůčesnek
1 svazečekjarní cibulka
1 lžícedijonská hořčice
1 lžíceostrý kečup
1-2 kglibový bůček s kůží bez kosti

podle chuti

sůl
mletý černý pepř
čerstvá šalvěj

podle potřeby

sádlo

Postup přípravy

Jarní cibulku s natí očistíme a necháme v celku. Oloupaný česnek prolisujeme a rozetřeme s hořčicí, kečupem a šalvějí. Nízký plát vykostěného libového bůčku s kůží omyjeme a osušíme. Do kůže nařežeme mřížky tak, abychom nenakrojili maso. Potom bůček otočíme kůží dolů a maso potřeme česnekovou směsí. Do středu položíme celé jarní cibulky, maso svineme a zajistíme potravinářskou nití. Bůčkovou rolku osolíme, opepříme a zprudka opečeme ze všech stran na sádle. Pak vše i s výpekem přendáme do pekáčku. Maso pečeme nejdříve při teplotě 220 °C přibližně 20 minut. Pak rolku podlijeme malým množstvím vody, teplotu snížíme na 160 °C a za občasného podlévání vlastní šťávou upečeme doměkka. Upečenou bůčkovou rolku zbavíme potravinářské nitě a nakrájíme na porce. Servírujeme s vypečenou šťávou, opečeným bramborem a zeleninou.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pečená bůčková rolka

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena