Snadno připravené jednohubky pro neočekávanou návštěvu. Pokud máte v lednici tvaroh a na balkoně pažitku v květináči, máte vyhráno! Vynikající na chléb, bagetky nebo k uvařeným bramborám.
Hodnocení
4.6
/ 5 (10x)
Doba přípravy
15 min
Chutnalo
2x
Ingredience
Podle chuti
Sůl
Mletý černý pepř
Ostatní
Cibule1 ks
Pažitka1 hrst
Měkký tvaroh500 g
Mléko nebo smetana100 ml
Máslo 150 g
Příloha
Bageta2 ks
Postup přípravy
Máslo utřeme v misce a přidáme měkký tvaroh. Pokud je potřeba, zředíme směs mlékem, lze použít i smetanu. Směs pořádně vyšleháme, abychom se zbavili hrudek.
Do pomazánky přidáme najemno nakrájenou cibulku a pěknou hrst drobně nakrájené pažitky. Podle potřeby dochutíme solí a pepřem. Vše ještě znovu důkladně promícháme a ihned můžeme servírovat.
Pomazánku podáváme na plátcích bagety, chlebu nebo můžeme servírovat k vařeným bramborám. Pažitkové chuťovky podáváme jako lehkou a zdravou letní večeři.