Z citronu odkrojíme proužek kůry, šťávu vymačkáme. Citronovou kůru, kuřecí maso, estragon a vodu dáme do rendlíku, podle chuti osolíme a maso dusíme 20 minut doměkka. Maso vyjmeme, šťávu přecedíme. V rendlíku povaříme 5 minut chřest, scedíme, odřízneme a odložíme 4cm vrcholky a zbytek nakrájíme nadrobno.
Odloženou šťávu z masa doplníme vodou do objemu 160 ml a vmícháme do ní bílé víno. Do 4 lžic směsi nasypeme 1/2 lžičky želatiny, necháme 2 minuty bobtnat, postavíme nad hrnec s vroucí vodou a 2 - 3 minuty za stálého míchání zahříváme. Želatinu rozdělíme do 4 formiček na paštičky a chladíme 5 minut.
Do každé formičky položíme 2 vrcholky chřestu a chladíme do ztuhnutí. Zbývající želatinu rozpustíme ve zbývajícím vývaru a víně a zahřejeme nad párou.
Kuřecí maso nakrájíme a rozmixujeme s citronovou šťávou, sýrem mascarpone a želatinou. Vmícháme nakrájený chřest a estragon, osolíme a opepříme. Krém rozdělíme do formiček a uložíme na hodinu do chladničky. Paštičky s kuřecím masem a chřestem ve formičkách chvilku nahřejeme v horké vodě, paštičky vyklopíme a podáváme.
Zdroj:
Nízkotučné pokrmy
, edice
100 nejlepších receptů