Párková bramboračka

Jednoduchá, levná, velmi chutná a rychlá polévka, kterou zvládne i úplný začátečník.


3.76x
30 min

Ingredience

1 plátekmáslo
8 ksbrambory
4 kspárek
1 ksvětší cibule
2 hrstězeleninová směs

podle chuti

sůl
majoránka
bazalka
mletý pepř
paprikové koření

podle potřeby

polohrubá mouka

Postup přípravy

Odkrojíme tenký plátek másla, řežeme naširoko, nikoliv podélně. Hodíme ho do 5 litrového hrnce. Nasypeme zeleninovou směs (já používám mraženou královskou směs, kde je i trocha hub), cibuli nakrájenou najemno, 3 - 4 nožičky párků nakrájených na kolečka. Mezitím si nakrájíme 6 - 8 brambor na menší kousky. Zahřejeme sporák a pozvolna začneme rozpouštět máslo. Promícháváme s ostatními ingrediencemi, dokud cibulka nezesklovatí, dosolujeme lehce špetkami soli. Když cibule zesklovatí, přisypeme brambory a promícháme s párky a zeleninou. Posypeme lehce polohrubou moukou, přilijeme asi 2 l vody. Vaříme asi 20 minut a za stálého míchání přidáváme po špetkách mouku, aby zhoustla, záleží na každém, jestli má raději polévky vodovější nebo hutnější a sytější. Pro chuť přidáme paprikové koření, pepř, špetku bazalky, majoránky a dosolíme. Párkovou bramboračku vaříme, dokud brambory nezměknou. Párkovou bramboračku servírujeme horkou, kdo chce, může si vzít k vodovější variantě kousek pečiva.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Párková bramboračka

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena