Pařížský dort s ovocem

Výborný kakaový dort s ovocem. Tento recept je pracný, ale všem moc chutná!


5.012x
120 min

Postup přípravy

Žloutky oddělíme od bílků a bílky ušleháme s cukrem a špetkou soli na sníh. Přidáme po jednom žloutky, lehce promícháme a přidáme po lžících olej, mouku a prášek do pečiva. Nakonec vmícháme kakao.

Dort pečeme v tukem vymazané formě při 180 °C asi 25 - 30 minut. Po dobu 10 minut neotvíráme troubu, aby se těsto nesrazilo.

Po vychladnutí dort vyklopíme a vložíme opět do umyté formy. Třetinu ušlehané pařížské šlehačky naneseme na korpus. Na šlehačku položíme ovoce. Já používám banány. Dort dozdobíme druhou třetinou šlehačky a necháme nejlépe v chladničce alespoň 4 hodiny tuhnout. Ztuhlý dort vyjmeme z formy, polijeme rozehřátou čokoládovou polevou a dozdobíme podle vlastní fantazie.

Pařížský dort s ovocem nakrájíme a podáváme jakou chutný moučník při různých příležitostech.
user-icon

autor aurinka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pařížský dort s ovocem

Zpět na recept