Vlašské ořechy umeleme najemno a nasypeme je do mísy. Přidáme cukr, rozklepneme vejce a vyšleháme. Přimícháme strouhanku a těsto dobře proděláme.
Ořechovou hmotou naplníme zdobící sáček s hladkou trubičkou a na plech vyložený pečícím papírem nastříkáme proužky. Pečeme přibližně 10 - 15 minut na 180 °C. Hotové necháme vychladnout.
Mezitím si připravíme krém. Ztužený tuk necháme změknout při pokojové teplotě a následně jej nakrájíme na menší kostky do mísy. Přisypeme cukr. Za postupného přidávání kakaa jej ušleháme do pěny a ochutíme rumem. Čokoládu rozpustíme v horké vodní lázni a vmícháme do tukové hmoty.
Čokoládový krém nanášíme na upečené tyčinky ozdobnou trubičkou. Uložíme je do chladu, aby krém dobře ztuhl. Hotové pařížské tyčinky tety Běty přeléváme čokoládovou polevou a necháme znovu ztuhnout.