Pařížské kostky

Hodí se i jako sváteční moučník. Velice dobrý.


4.587x
30 min
7×

Ingredience

těsto

220 mlcukr
110 mlolej
3 ksvejce
2 lžícekakao
1 balíčekprášek do pečiva
440 mlpolohrubá mouka
220 mlvlažné mléko

krém

2 kssmetana ke šlehání
2 ksledové kaštany

na ozdobu

1 ksčokoláda margot

Postup přípravy

Krém si musíme udělat den předem. Svaříme smetanu ke šlehání s nalámanou čokoládou ledové kaštany, přičemž se musí opravdu vařit. Pak ji necháme v lednici vychladit do druhého dne. Elektrickým šlehačem vypracujeme ze surovin těsto. Těsto dáme péct do vymazaného a vysypaného pekáče. Upečený korpus necháme vychladnout. Smetanu vyšleháme v pevný krém. Nepoužívat ztužovač a šlehačku, ihned šleháme na nejvyšším stupni, tak dosáhneme krásného, hustého krému. Krém natřeme na vychladlý korpus a pařížské kostky posypeme hustě nastrouhanou margotkou. Pařížské kostky nakrájíme a můžeme podávat. Skladujeme je v chladu.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pařížské kostky

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena