Pařížské kostky

Hodí se i jako sváteční moučník. Velice dobrý.


4.587x
30 min
7×

Postup přípravy

Krém si musíme udělat den předem. Svaříme smetanu ke šlehání s nalámanou čokoládou ledové kaštany, přičemž se musí opravdu vařit. Pak ji necháme v lednici vychladit do druhého dne.

Elektrickým šlehačem vypracujeme ze surovin těsto. Těsto dáme péct do vymazaného a vysypaného pekáče. Upečený korpus necháme vychladnout.

Smetanu vyšleháme v pevný krém. Nepoužívat ztužovač a šlehačku, ihned šleháme na nejvyšším stupni, tak dosáhneme krásného, hustého krému. Krém natřeme na vychladlý korpus a pařížské kostky posypeme hustě nastrouhanou margotkou.

Pařížské kostky nakrájíme a můžeme podávat. Skladujeme je v chladu.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pařížské kostky

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká