Pařížské dortíčky

Velmi lahodné a jemné pařížské dortíky vhodné pro slavnostní příležitosti.


4.872x
120 min
5×

Ingredience

krém

0.5 hrnkucukr
1 kelímeksmetana na šlehání
1 ksčokoláda na vaření
250 gmáslo nebo margarín
2 lžíceholandské kakao

těsto

3 ksvejce
2 lžícekakao
1 lžičkaprášek do pečiva
0.8 hrnkucukr krupice
0.5 hrnkuhladká mouka

Postup přípravy

Nejprve si připravíme krém. Za stálého míchání přivedeme k varu smetanu, cukr a kakao. Po spojení všech surovin a krátkém povaření směs sundáme s plotny. Přidáme nalámanou čokoládu a pokrájenou půlku másla. Necháme vychladnout, během chladnutí občas promícháme. Pak pomocí šlehače hmotu vyšleháme a až bude dostatečně hustá, přidáme zbytek másla a vytvoříme krém. Troubu nahřej na 250°C, plech vyložíme pečícím papírem. Vejce a cukr vyšleháme do pěny. Přidáme zbytek surovin a jemně zamícháme. Těsto nalijeme na pekáč a zarovnáme. Měla by to být malá tenká vrstva. Pařížské dortíčky pečeme asi 8 minut. Povrch by měl být jemně hnědý. Vyndáme z trouby a necháme vychladnout. Po vychladnutí pomocí např. hrníčku vykrajujeme kolečka do těsta. Zdobení: Vždy jedno kolečko z upečeného těsta namažeme marmeládou a přiklopíme kolečkem namazaným krémem. Dejte ho tam hodně, je to pak mňamka. Hezky to pak celé namažeme krémem a ozdobíme dle libosti. Já sypu pařížské dortíčky nastrouhanou čokoládou.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pařížské dortíčky

Zpět na recept
Druh jídla
Dezerty
Národní kuchyně
Francouzská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena