Pařížské dortíčky

Velmi lahodné a jemné pařížské dortíky vhodné pro slavnostní příležitosti.


4.872x
120 min
5×

Postup přípravy

Nejprve si připravíme krém. Za stálého míchání přivedeme k varu smetanu, cukr a kakao. Po spojení všech surovin a krátkém povaření směs sundáme s plotny. Přidáme nalámanou čokoládu a pokrájenou půlku másla. Necháme vychladnout, během chladnutí občas promícháme. Pak pomocí šlehače hmotu vyšleháme a až bude dostatečně hustá, přidáme zbytek másla a vytvoříme krém.

Troubu nahřej na 250°C, plech vyložíme pečícím papírem. Vejce a cukr vyšleháme do pěny. Přidáme zbytek surovin a jemně zamícháme. Těsto nalijeme na pekáč a zarovnáme. Měla by to být malá tenká vrstva.

Pařížské dortíčky pečeme asi 8 minut. Povrch by měl být jemně hnědý. Vyndáme z trouby a necháme vychladnout. Po vychladnutí pomocí např. hrníčku vykrajujeme kolečka do těsta.

Zdobení:
Vždy jedno kolečko z upečeného těsta namažeme marmeládou a přiklopíme kolečkem namazaným krémem. Dejte ho tam hodně, je to pak mňamka. Hezky to pak celé namažeme krémem a ozdobíme dle libosti. Já sypu pařížské dortíčky nastrouhanou čokoládou.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pařížské dortíčky

Zpět na recept