Pařížské bagetky

Recept asi na 6 kousků pařížského pečiva.


4.07x
0

Postup přípravy

Připravíme si kvásek. V misce smícháme lžíci mouky, cukr, droždí a 1 dl vlažné vody. Kvásek necháme vykynout. Zbytek mouky osolíme, přidáme kvásek, zbytek vody a vypracujeme těsto. Těsto se po zapracování nesmí chytat mísy. Posypeme jej moukou a necháme v misce na teplém místě kynout asi 3 hodiny. Na pomoučeném vále těsto rozdělíme asi na 6 dílů a z každého vyválíme delší váleček. Plech vymažeme a vysypeme moukou. Bagetky přesuneme na plech, několikrát šikmo nakrojíme, potřeme vlažnou vodou a pečeme v silně vyhřáté troubě asi 35 minut.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pařížské bagetky

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Francouzská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena