Pařížské čokoládové dortíčky

Osvědčená kombinace hořké čokolády a skořice korunovaná vlašským oříškem. Recept na výborné čokoládové cukroví. Z jedné dávky je podle velikosti cca 60 - 80 kousků.


0.00x
120 min

Postup přípravy

Na vále smícháme hladkou mouku a všechny sypké ingredience, doporučuji přidat i pár zrnek soli, protože vytáhne chutě. Směs postrouháme vychlazeným máslem a rychle zaděláváme. Těsto bývá hodně sypké, ale trpělivost, nakonec se spojí. Hotové těsto necháme alespoň pár hodin v chladu rozležet.

Na velmi mírném ohni, nebo raději ve vodní lázni zahříváme smetanu ke šlehání. Rozlámeme do ní hořkou čokoládu a mícháme, dokud není hladká. Nakonec přidáme máslo a dáme ztuhnout do lednice.

Z rozváleného těsta vykrajujeme menší tvary, které pečeme cca 5 - 6 minut při 180 °C, až začnou okraje nepatrně tmavnout.

Na polevu do malé nádoby rozlámeme čokoládu, přidáme asi lžíci teplé vody a pomalu za stálého míchání zahříváme ve vodní lázni, dokud nebude hladká. Na kvalitě čokolády určitě nešetřete!

Polovinu tvarů natřeme pikantní zavařeninou - rybíz nebo višeň. Na horní dílky přilepíme půlky ořechů čokoládovou polevou. Cukroví spojíme vychladlým krémem.

Pařížské čokoládové dortíčky podáváme jako jemné sváteční cukroví.
user-icon

autor horovska


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pařížské čokoládové dortíčky

Zpět na recept