2 lžíce | olej | |
1 ks | cibule | |
3 lžíce | kečup | |
5 ks | párek | |
0.5 ks | paprika červená | |
1 špetka | chilli koření | |
0.5 ks | paprika žlutá | |
1 lžička | sezamová semínka | |
příloha | ||
---|---|---|
celozrnné pečivo |
Párky nakrájíme na kolečka. Očištěnou papriku a oloupanou cibuli nakrájíme na hrubo. Nakrájené párky a zeleninu dáme na rozehřátou pánev s trochou oleje a orestujeme tak, aby zelenina byla tzv. na skus. Přidáme špetku chilli, kečup a vše promícháme. Horkou směs naservírujeme na talíř a posypeme sezamovým semínkem. Párek se zeleninou podáváme s čerstvým celozrnným pečivem nebo opékanými brambory jako hlavní chod.
Jak si vyrábět uzeniny doma? Stačí mít udírnu a vědět postup
V současné době si stále více lidí uvědomuje, že potraviny vyrobené v domácím prostředí jsou nejen kvalitnější, ale také mnohem chutnější. Vzpomínáte si na doby, kdy prarodiče udili maso a další suroviny klidně i několikrát do roka? Právě uzení představuje tradiční způsob úpravy masa. Pokud si nechcete nechat ujít jedinečnou chuť uzenin, dokonce vám na zahradě stojí udírna, stačí se jen naučit správné techniky nakládání a uzení jako takového. A právě na tyto dvě oblasti se zaměříme v následujících řádcích.
Autor:Richard Novák
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena