Paprikovo-mrkvové rizoto

Rizoto z toho, co jsem našla zrovna ve spíži. Recept je jednoduchý a na rychlý oběd či večeři postačí.


2.33x
30 min

Ingredience

1 lžícepetrželka
4-5 ksmrkev
4 lžíceolivový olej
1 kszelená paprika
1 svazekjarní cibulka
300 gdlouhozrnná rýže
4-5 ksbílá paprika

podle chuti

sůl
mletý barevný pepř

Postup přípravy

Menší mrkve oškrábeme a nakrájíme na kolečka. Jarní cibulku očistíme a nakrájíme i s částí natě nadrobno. Papriky omyjeme, zbavíme středu a semínek a nakrájíme na kostky. V hrnci rozehřejeme olej a nejprve osmahneme cibulku. Přidáme mrkev a orestujeme, poté přidáme papriku a znovu krátce orestujeme. Vsypeme propláchnutou rýži, sůl a zalijeme vodou asi 2 cm nad hladinu. Paprikovo-mrkvové rizoto dusíme cca 15 minut za občasného promíchání. Nakonec paprikovo-mrkvové rizoto dochutíme čerstvě mletým barevným pepřem a nadrobno nasekanou petrželkou. Nemáme-li čerstvou, použijeme sušenou petrželku. Paprikovo-mrkvové rizoto přendáme na talíře a teplé podáváme. Můžeme doplnit nastrouhaným sýrem.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Paprikovo-mrkvové rizoto

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena