Paprikové rizoto

Zajímavá kombinace mrkve a sladké papriky v podobě paprikového rizota. Rýže je vhodná příloha k tučným masů nebo k rybám.


3.0216x
30 min
1×

Postup přípravy

Rýži přebereme a pečlivě propláchneme. Z citronu vymačkáme všechnu šťávu.
Mrkev oloupeme, očistíke na hrubém strouhadle ji nastrouháme.

Na pánvi zpěníme máslo a přidáme mrkev, kterou lehce orestujeme. Opraženou mrkve zaprášíme paprikou.



Rýži osolíme, opepříme a zalijeme 300 ml vroucí vody. Rýži přivedeme k varu, pak snížíme teplotu a přidáme šťávu z citronu.

Rýži přikryjeme pokličkou a dusíme asi 20 minut.
user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Paprikové rizoto

Zpět na recept